Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън на върха и след третата свободна тренировка в Южна Корея

Макларън на върха и след третата свободна тренировка в Южна Корея

59
0
Дженсън Бътън

Дженсън Бътън и Люис Хамилтън от екипа на Макларън окупираха върха и в третата свободна тренировка на пистата Йонгам. Трети пък е Марк Уебър с Ред Бул. Неговият съотборник Себастиян Фетел завърши сесията едва девети. Пилотите на Ферари, Фернандо Алонсо и Фелипе Маса се наредиха четвърти и пети, а шести завърши 7-кратния световен шампион Михаел Шумахер. Витали Петров от Рено финишира на седма позиция, осми пък е Адриян Сутил от екипа на Сахара Форс Индия. Десетката попълни съотборника на Михаел Шумахер в Мерцедес, Нико Розберг.

Тренировката този път се проведе при сухи услови. Въпреки облаците, пистата бе изсъхнала след вчерашния дъжд. Температурата от 22 градуса на въздуха пък се усещаше като значително по-висока заради голямата влажност.

Важното за тимовете бе, че успяха да изпробват двете смеси сухи гуми, които останаха вчера в бокса заради дъжда. Изглежда обаче, че разликата в представянето на двете смеси не е особено голяма. Инциденти почти нямаше, като се изключи потрошеното предно крило на Бруно Сена.

Като оправдание за деветето място на Фетел може да му послужи факта, че на два пъти той бе възпрепятстван по време на бързата си обиколка от Хайме Алгерсуари. Подобни проблеми имаше и Люис Хамилтън, който водеше малко преди края. Финалният му опит обаче приключи в трафика, докато Дженсън Бътън успя да направи своя на чиста писта и по този начин да завърши на върха.