Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън най-бързи през първия ден на Спа

Макларън най-бързи през първия ден на Спа

37
0

Пилотите на Макларън Кими Райконен и Дейвид Култард бяха най-бързи в днешните първи свободни тренировки за Гран при на Белгия. Единствено те и Михаел Шумахер, който остана трети, дадоха времена под 1:48 сек.
Първата сесия днес бе отложена с час, тъй като едно от задължителните условия за провеждането на тренировките е медицинският хеликоптер да може да излита и каца безпрепятствено. Наложи се отборите да чакат, докато мъглата да се вдигне.
Температурата на пистата бе 16 градуса в предварително обявения за начало на тренировката час. Докато обаче сесията действително започна, тя се вдигна до 23 градуса. Междувременно сесията официално бе намалена на половин час вместо обичайните 60 минути.
Пилотите на Ферари бяха недостижими през първата тренировка. Михаел Шумахер и Барикело няколко пъти си сменяха лидерството, но в крайна сметка бразилецът даде най-доброто време, изпреварвайки съотборника си с 0,025 сек в самия край. Миналогодишният полпозишън на Монтоя бе 1:52.072 мин, а днес пилотите го подобриха още на първата тренировка.
След половин час почивка втората сесия започна в предварително обявения час. Този път тренировката принадлежеше на Сребърните стрели. Пръв Култард свали под 1:48, като бе с нови гуми. Райконен обаче бързо го изпревари. Някои от наблюдателите на Спа отдадоха бързината на Макларън на факта, че там се работеше по настройки за квалификация, докато във Ферари се подготвяха за състезанието.
Междувременно се разбра, че от Ероуз са заявили Хайнц-Харалд Френцен и Енрике Бернолди като пилоти за Гран при на Белгия. Тимът пристигна на Спа, след като Том Уокиншоу сключи споразумение за продажбата му на американски милиардер. Бернолди обаче така и не се появи в бокса на екипа. Според последните информации пък Френцен въобще не е в Белгия, а е в Монте Карло.