Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън: Намерихме правилната посока

Макларън: Намерихме правилната посока

37
0
Мартин Уитмарш

Инженерите на Макларън са успели да намерят точните настройки на MP4-26 между сутрешната и следобедната тренировка, което се отрази видимо в темпото на Дженсън Бътън и Люис Хамилтън, обясни изпълнителният директор на екипа Мартин Уитмарш.

Той остана доволен от свършената работа в петък и навъртените обиколки с новите гуми Пирели.

– Днес направихме добър прогрес. В сутрешната сесия Люис и Дженсън споделиха къде усещат липсата на баланс и следобед нашите инженери работиха усилено. В резултат на това пилотите ни останаха много по-доволни от своите болиди, като показаха добро темпо в къси и дълги серии обиколки, каза британецът.

Според Уитмарш с напредването на състезателния уикенд екипът ще успее да изцеди още малко от възможностите на MP4-26.

Дженсън Бътън също похвали работата в бокса на Макларън в обедната пауза, след която прогресира от 15-о до второ място в подреждането с времената.

– Втората сесия беше много по-добра от сутрешната. След Мелбърн бяхме поели определена посока в развитието на болида, но заради различната писта тук се отказахме от някои от тях, което ни се отрази положително. Всички на трасето имаха трудности със сцеплението на задните гуми, които са доста по-различни от тези в Австралия. Важното за нас е, че намерихме правилната посока, обясни пилотът на Макларън.

Съотборникът му Люис Хамилтън също остана доволен от близките резултати до лидера в петъчния ден Марк Уебър с Ред Бул.

– Днес беше интересно. Скъсихме разликата в таблицата с времената и направихме някои положителни стъпки в настройването на болида. Условията на пистата са коренно различни спрямо тези в Австралия и гумите не издържаха дълго. Може би в неделя ще направим състезание с три спирания в бокса. Надявам се да останем близо до челото, но ще почакаме и ще видим, каза световният шампион за 2008 г.