Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тимът на Макларън се радва на напредъка си на улична писта

Тимът на Макларън се радва на напредъка си на улична писта

868
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис; снимка: Макларън

И двамата пилоти на Макларън се класираха в топ 10 на квалификацията за Гран при на Сингапур. Карлос Сайнц постигна седмо време, а Ландо Норис бе десети в Q3. Шефът на тима Андреас Зайдл коментира, че е страхотно и двете коли отново да са сред първите 10.

„В третата свободна тренировка потвърдихме, че колата ни е силна с новите, разработени за Сингапур компоненти. Отборът и пилотите свършиха страхотна работа. Но все пак е само събота и точките ги раздават утре. Състезанието ще е дълго и натоварено. Очакваме отново много ожесточена битка, но имаме шанс за добри точки”, добави Зайдл.

Квалификацията не започна добре за Сайнц

В самото начало на Q1 той се обади по радиото, че има грижи със задвижващата система. Проблемът се оказа разрешим и испанецът завърши серията си. След това имаше още една неприятна ситуация в самия край на сесията. Той бе седми в първия квалификационен сегмент, осми във втория и отново седми в Q3.

„Беше много положителен ден за нас”, коментира Карлос и поздрави тима си за резултата в квалификацията.

„Демонстрирахме добро темпо на нискоскоростна писта, а точно този тип трасета е една от слабостите ни. Задната част на колата като цяло се държи чудесно тук. Направих и много добър тур в Q3, въпреки че моторът прекъсна в третия сектор. Там загубихме няколко десети от секундата, но това не повлия на крайния резултат. Шесто място като че ли не бе постижимо за нас днес. Все пак седма позиция е добър вариант за стартиране.”

Норис бе шести в Q1 и Q2, а в Q3 остана десети

Той каза, че квалификацията е преминала добре за него до последния му опит.

„Ставах все по-уверен в колата, което е добре. Q1 премина нормално, Q2 също и след това обърках загряващата обиколка. Това бе малко дразнещо, тъй като на тукашното трасе ти е необходима увереност. Допуснах глупави грешки в последния си бърз тур. Натиснах прекалено в опит да наваксам и загубих, цялата обиколка се превърна в каша. Като цяло обаче съм доволен от автомобила и отборът свърши прекрасна работа”, обясни Ландо.

В Туитър реакцията му бе още по-емоционална.

„Q1 мина добре, Q2 – още по-добер, а в Q3 бях идиот”, написа младежът.