Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън не потвърди, че Алонсо ще кара на тестовете

Макларън не потвърди, че Алонсо ще кара на тестовете

787
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка Макларън

Спортният директор на Макларън Жил де Феран не потвърди, че Фернандо Алонсо ще участва в предсезонните тестове за тим на пистата Каталуня край Барселона.

Такива спекулации се появиха в края на миналия месец в испанските медии. Първите изпитания ще са от 18 до 21 февруари, а вторите от 26 февруари до 1 март на същото трасе.

Алонсо няма да се състезава във Формула 1 този сезон. Испанецът ще участва в 500-те мили на Инадианаполис с екип на Макларън. Освен това той ще продължи да кара за тима на Тойота в световния шампионат за издръжливост (WEC).

Запитан от испанския AS дали Алонсо в крайна сметка ще тества за Макларън, Де Феран отговори: „Още не знаем. Ще видим. Винаги съм казвал, че за мен Фернандо е един от най-добрите пилоти в историята.

Независимо дали той ще прави тестове или не, целта ни е да се подобрим спрямо 2018 г. Колко конкурентноспособни ще сме, ще видим в Барселона.“

Де Феран обясни още, че той ще бъде изпълнителен директор на новите електрически офроуд серии – Extreme E, които ще започнат от 2021 г.

“Няма да имам всекидневна работа в този шампионат, но очевидно бих желал те да се успешни. Подкрепям Алехандро Агаг и неговия екип.“