Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън няма да повтарят грешките от 2007 г

Макларън няма да повтарят грешките от 2007 г

42
0

От тима на Макларън казаха на Люис Хамилтън, че няма да има повторение на грешките, които направиха в края на миналата година в опита си да спечелят титлата.

Хамилтън увеличи преднината си пред Фелипе Маса на седем точки, като остават само три състезания до края на сезона. И въпреки че тимът от Уокинг не успя да спечели първата нощна надпревара в историята на Формула 1, изпълнителният директор на Макларън, Мартин Уитмарш, каза, че по-консервативният им подход накрая ще се отплати.

„Това бе добър резултат” – казва Уитмарш, чийто тимът загуби титлата при пилотите миналата година, след като два кръга преди края водеше със 17 точки пред Кими Райконен.

„Трябва да се мотивираме, защото като не печелим, е малко трудно да бъдем еуфорични. Но ако трябва да съм честен, ако преди състезанието ми беше казано, че ще си тръгнем със седем точки преднина при пилотите и една – при конструкторите, щях да бъда адски щастлив.”

„Вероятно това е някаква слабост в нашия тим. Наистина се опитваме малко да си стягаме юздите, както и тези на Люис. Когато се движиш зад Нико Розберг и си със секунда по-бърз от него в обиколка, си казваш: „можем да го направим”. Но след това трябва малко да отпуснеш газта, тъй като желанието за изпреварване е моментно, а може да причини много трудности после.”

„Ако се критикуваме за нещо от миналата година, то е за липсата на дисциплина. Искахме да спечелим и натискахме прекалено здраво – а шампионати не се печелят така. И миналата година бе пример за това. И макар и за Люис това да е простимо след първата му година, то не е простимо за нас като отбор.”

Уитмарш е убеден, че Люис е наясно с философията на тима и доказателство за това е спокойното му задоволяване с подиум в Сингапур.