Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън обяви, че продава дял от отбора във F1

Макларън обяви, че продава дял от отбора във F1

1639
0
Макларън Груп потвърди, че ще продаде 15 % от отбора във F1 на група американскитe инвеститори MSP Sports Capital. Целта е това да помогне на британската марка да реализира плана си за завръщане на върха в най-високото ниво на моторните спортове. Очаква се сделката да бъде потвърдена след Гран при на Абу Даби.

MSP Sports Capital е голяма спортна инвестиционна група с дялове в медийни права, технологии за дистрибуция, спонсорство, електронни спортове и залагания. Директорите на компанията са с голям опит и добре познати фигури в спортната индустрия. Също така имат инвестиции в Главната лига по бейзбол (MLB), Националната баскетболна асоциация (NBA) и ESPN.

Според сделката компанията придобива значителен миноритарен дял в отбора, а Макларън Груп остава главен мажоритарен акционер. Oчаква се компанията да инвестира общо 185 млн. паунда в тима от Уокинг, като придобива пърноначален дял от15 %, който ще нарастне до максимум 33 % до края на 2022.

„Партньорството, което обявихме днес е още една важна стъпка в нашата стратегия за бъдещите успехи на Макларън Груп. Фактър, че привлякохме инвеститор от такъв калибър е доказателство за уникалната история и светло бъдеще на тима“, сподели изпълнителният директор Пол Уолш.

„Тази инвестиция е ключов момент в напредъка на Макларън Рейсинг. Преди всичко MSP Sports е голям инвеститор в спорта. Те познават много добре пазара и имат значителен опит и успехи в тази сфера. Целта ни е да върнем отбора на правилното място и да разширим присъствието си в Индикар“, заяви Зак Браун.

„Много се радваме на възможността да работим със Зак Браун. Ще  помогнем за развитието на марката и сме поели ангажимент да върнем отбора в челото на колоната“, каза директорът на MSP Sports Джеф Мурад.