Начало Избрани Maкларън обяви кой би заменил Рикиардо в Бахрейн

Maкларън обяви кой би заменил Рикиардо в Бахрейн

1946
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Спас Генев

Отборът на Maкларън обяви кой би заменил Рикиардо в Гран при Бахрейн. Австралиецът пропусна предсезонните тестове на Сахир поради положителен тест за COVID-19. Очаква се той да бъде на линия за първото състезание от сезон 2022 в F1.

Теоретично австралиецът ще може да се включи в надпреварата на пистата Сахир, тъй като задължителната карантина в Бахрейн е само седем дни. Това означава, че той ще бъде освободен навреме, за да се включи в петъчните тренировки. Този вариант ще се случи само, ако даде отрицателен тест за вируса.

От лагера на британския екип вече потвърдиха, че Рикардо е започнал да се възстановява и се чувства по-добре. Въпреки това ръководителят на тима потвърди, че при нужда австралиецът ще бъде заменен от Щофел Вандоорн, или Ник де Врийс.

Според правителствените разпоредби, той ще бъде изведен от изолация следващата седмица., каза Зайдл пред Auto Motor und Sport.

Двамата са заводски пилоти на Мерцедес във Формула Е и изпълняват роля на на резервни състезатели на Мерцедес в F1. През последните години  Макларън и Мерцедес имат споразумение, което позволява на базирания в Уокинг отбор да използва резервните пилоти на колегите си от Бракли при нужда.

Според правилата на местните власти, Даниел ще излезе от карантина в четвъртък вечерта. Ако обаче това не се случи, тогава споразумението ни с Мерцедес ще влезе в сила. Тогава техните състезатели Ник Де Врийс и Щофел Вандоорн ще бъдат на наше разположение“, каза Зайдл.

Ако се стигне до подобно нещо, Макларън най-вероятно ще наеме Де Врийс, тъй като Вандоорн  ще участва в състезанието 1000 мили на Себринг. То трябва да се проведе следващата седмица и е част от световния шампионат за издръжливост (WEC).

Освен двамата резервни пилоти на Мерцедес, Макларън може да се обърне и към шампиона във Формула 2 Оскар Пиастри. Австралиецът е част от тима на Алпин. Въпреки това французите заявиха, че биха го пратили при британските си колеги в случай на нужда.