Начало Избрани Макларън обяви привличането на Давид Санчес, Джеймс Кий напуска

Макларън обяви привличането на Давид Санчес, Джеймс Кий напуска

2285
0
Давид Санчес
Давид Санчес; снимка: Ферари

Макларън обяви привличането на Давид Санчес. Френският инженер се завръща на работа в Уокинг след като прекара повече от десетилетие във Ферари. Идването на Санчес е само част от организационните промени в британския отбор, които включват напускането на Джеймс Кий.

Макларън преживя изключително труден старт на сезон 2023 в F1. Легендарният британски отбор не спечели нито една точка в първите два старта за тази година и в момента заема последното място при конструкторите

Днес отборът обяви пълната реконструкция на техническия си отдел. Базираният в Уокинг отбор се раздели с досегашния си технически директор Джеймс Кий. Британският инженер заемаше тази длъжност през последните 4 години. Сега той си тръгва от тима с незабавен ефект.

Макларън взе решение да няма само един главен технически шеф, който да наблюдава цялата оперативна работа. Вместо това отборът ще бъде от представен технически изпълнителен екип за F1. Той ще се състои от трима специалисти, които то ще докладват директно на ръководителя на отбора Андреа Стела.

Техническият изпълнителен екип за F1 включва Питър Продрому, който се премества в ролята на технически директор по аеродинамиката. Британско-гръцкият инженер ще ръководи цялата аерофункция. Той ще използва опита си, натрупан за 32 години в F1, който включва спечелването на световни шампионати.

Същевременно Давид Санчес се завръща в Макларън след повече от десетгодишно отсъствие. Французинът прекара доста години във Ферари и носи значителен опит и иновации в екипа. на Макларън. Санчес ще се присъедини към отбора от 1 януари 2024 г. тъй като сега се намира в така наречения „градинарски отпуск.“ Неговата роля ще бъде свързана с развитието на концепцията и производителността на болида на Макларън.

Накрая Нийл Холди повишен в новосъздадената роля на технически директор по инженеринг и дизайн. След като за първи път се присъединява към екипа през 2006-та, британецът се разраства в рамките на организацията и се превръща се във високо уважаван технически лидер на Макларън.

Освен създаването на новия технически изпълнителен екип, Макларън обяви и други промени в рамките на своята организация. Първо Джузепе Пеше е повишен до позицията директор аеродинамика и началник на щаба на екипа. Следователно той ще подкрепи работата на авиационния отдел, който докладва на Продрому.

Наред с тези промени, Пиърс Тин се премества в разширената роля на главен оперативен директор на екипа на F1. Тази нова роля ще подкрепи директора на екипа в мисията за иновации и повишаване на стандартите в Макларън. Целта на отбора е бъде по-добре позициониран и да се състезава в предната част на стартовата решетка в F1.

Реорганизацията на Макларън е планирана от месеци. Тя се осъществява преди няколко нови ключови инфраструктурни проекта, които трябва да бъдат въведени поетапно през цялата 2023 г. Сред тях е чисто новия въздушен тунел в Уокинг. Освен това екипът предприема продължителна кампания за набиране на персонал. Така ще увеличат техническите възможности след като вече са направени някои важни назначения

Този стратегически подход, основан на организационно преструктуриране, нова инфраструктура и разширяване на работната сила, създава основите за по-силен и по-иновативен екип от F1, който да даде възможност за бъдещ успех.

„Първо, бих искал да благодаря на Джеймс за упоритата работа и ангажираността му по време на престоя му в Макларън и да му пожелая всичко най-добро за в бъдеще“, сподели Андреа Стела.

„Гледайки напред, съм решен и напълно фокусиран върху това да върна Макларън в предната част на полето. Откакто поех главната роля на екипа, ми беше даден мандат да предприема стратегически подход. Така ще гарантирам, че екипът е поставен на дългосрочна основа, върху която да надграждаме през годините.“

„Тази нова структура осигурява яснота и ефективност в техническия отдел на екипа. Тя ни поставя в силна позиция да увеличим максимално производителността и да оптимизираме новите подобрения на инфраструктурата, които предстоят през 2023 г.“

„Заедно с Питър и Нийл съм щастлив да приветствам Дейвид Санчес отново в екипа. Следователно ще създам опитен и високо специализиран технически изпълнителен екип. Неговата колективна цел е да осигури по-добро представяне на пистата на пистата. Очаквам с нетърпение да продължа да работя заедно с Пиърс- той ще играе основна роля за определянето и изпълнението на плановете за създаване на иновативен и ефективен екип в F1“, добави ръководителят на Макларън.

„Сега е важно да гарантираме, че имаме солидна основа като следваща фаза от нашето пътуване. От известно време ми беше ясно, че техническото ни развитие не се движи достатъчно бързо, за да съответства на амбицията ни да се върнем в челото на решетката“, заяви главният изпълнителен директор Зак Браун.

„Доволен съм, че след като завършихме пълен преглед с Андреа, сега сме в състояние да приложим преструктурирането, необходимо за „задвижване на колелата“ на тима. Тези стратегически промени гарантират дългосрочния успех на отбора. Те са необходими, за да може Макларън да се върне на победния път. Имаме всичко, което идва на мястото си сега с нашите хора и инфраструктура и вълнуващ пилотски състав. Лично аз съм решен да видя Макларън да се върне там, където трябва да бъде“, каза още главният изпълнителен директор на Макларън.

„Развълнуван съм да се завърна в Макларън, Очаквам с нетърпение да работя заедно с Питър и Нийл и останалата част от екипа, за да постигнем целите си за представяне. Отборът винаги е имал изключително талантлива група от хора. Заедно с новите подобрения на инфраструктурата, които идват онлайн тази година, имаме вълнуваща перспектива, от която се радвам да бъда част“, каза Давид Санчес.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от McLaren (@mclaren)