Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън очакват много оспорвана квалификация в Шанхай

В Макларън очакват много оспорвана квалификация в Шанхай

982
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Майкъл Потс

И двамата пилоти на Макларън Карлос Сайнц и Ландо Норис завършиха петъчните тренировките на пистата Шанхай Интернешънъл Съркюит в топ 10. Испанският състезател бе шести, а съотборникът му – осми. От екипа отбелязаха, че съперниците им са много близо и очакват много оспорвана квалификация утре на китайското трасе.

„Втората сесия бе окуражаваща след няколкото проблема в първата тренировка”, заяви Сайнц, който направи 60 обиколки за деня

„Според мен реагирахме добре като отбор и следобед заедно поставихме по-добра основа. Битката изглежда отново близка – както и в първите два старта, ако не и още по-сериозна, което означава, че не можем да приемаме нищо за даденост. Би било огромна грешка да не анализираме всеки детайл, просто защото петъкът ни бе приличен. Искам повече от колата и трябва да сме сигурни, че няма да се свлечем назад, ако някой от съперниците постигне напредък утре. Автомобилът все още не е перфектен, но се надявам да се справим.”

Норис завъртя 62 тура

Той кара за първи път на китайското трасе, но доста бързо научи конфигурацията и установи стабилно темпо.

„Това бе чудесно, тъй като означаваше, че мога да се съсредоточа върху болида и настройките значително по-рано, отколкото в Австралия. И е положителен знак за целия ни уикенд. Във втората сесия напредъкът ни продължи, но имаме още работа. Колата не е точно такава, каквато я искаме, но е необходимо да продължим в тази посока. Като цяло първият ден не бе лош”, коментира той.

Спортният директор на Макларън Жил де Феран също отбеляза, че петъкът премина доста гладко за тима от Уокинг.

„Изпълнихме плана си и при къси, и при дълги серии. Нямаше проблеми. Очакваме много оспорвана квалификация, така че взимането на добри решения тази вечер и безпогрешното им изпълнение утре ще имат огромно значение за класирането ни на грида”, допълни Де Феран.