Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън отхвърлили Хюлкенберг за 2015 г.?

Макларън отхвърлили Хюлкенберг за 2015 г.?

41
0
Нико Хюлкенберг

Макларън са отхвърлили варианта да привлекат Нико Хюлкенберг за следващия сезон във Формула 1. Според информация на Шпорт Билд мениджмънтът на немския пилот отправил запитване към Уокинг относно местата за 2015 г. Отговорът бил отрицателен.

Хюлкенберг, който е смятан за един от най-големите таланти в Гран при, се върна за настоящата година във Форс Индия след един сезон в Заубер. Той има четири пети места от седем старта досега и с 57 точки е шести в класирането при пилотите – пред пилотите на Макларън, Уилямс и Кими Райконен. Съотборникът му Серхио Перес, който бе освободен от Макларън в края на миналия сезон (ексклузивно интервю с мексиканския състезател може да намерите в последния брой на списание ClubS1 – 172), взе подиум в Бахрейн, но активът му е с 37 пункта по-малък.

Местата в топотборите са малко. Защо тим като Мерцедес или Ферари, където състезателите се справят чудесно, би поискал да смени някой от тях? Само защото Хюлкенберг кара добре ли? Просто моментът явно още не е подходящ – коментира самият Нико още в началото на годината.

Името му бе свързвано с Макларън и миналата година. Тогава се говореше и за негово преминаване във Ферари. До Гран при на Унгария Хюлкенберг бе фаворит на мениджмънта на Скудерията за мястото на Фелипе Маса. След това обаче бе взето решение за връщане на Райконен.

Хюлкенберг върви наистина силно до момента през сезона. Той завърши и седемте състезания досега в точките и наскоро определи това като най-доброто представяне досега в кариерата си във Формула 1.

В Канада демонстрирахме още веднъж, че сме конкурентоспособни и с постоянно поведение. Бях с различна стратегия, но всичко се получи и си тръгнахме със силен резултат. Намираме се в много добра позиция да продължим да печелим точки, но трябва да сме нащрек и да работим толкова упорито, колкото и в началото. Ще има писти, където ще сме силни и ще се възползваме от предоставените ни възможности. Ще има и такива, където ще се сблъскаме с по-големи предизвикателства. Но знам какви са плановете на тима и не виждам причина да не продължим битката на същото ниво – сподели Нико.