Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън отричат да имат проблем с издръжливостта на MP4-27

Макларън отричат да имат проблем с издръжливостта на MP4-27

66
0
Люис Хамилтън

Макларън отрекоха предположението, че имат проблеми с издръжливостта на болидите си. Подозренията се появиха отново след повредата в автомобила на Люис Хамилтън по време на Гран при на Абу Даби, където той водеше, след като преди това спечели полпозишъна на пистата Яс Марина.

Техническият директор на екипа Пади Лоу обаче бе категоричен, че изобщо не става дума за повтарящ се проблем.

Цялостен анализ на представянето на колата ни и броя повреди в нея показва, че тя е най-издръжливата от много време насам. Усещането за съществуване на по-сериозен проблем идва от факта, че грижите се случват в състезания, когато сме начело например. Но това наистина просто е малшанс. И повредите нямат нищо общо една с друга. При хроничен проблем се съсредоточаваш само върху него. Станалото досега едва ли ще се повтори. През цялото време работим върху издръжливостта и тя се подобри в сравнение с миналия сезон, с по-миналия и т.н. Просто е нужно да продължим да усъвършенстваме всичко – заяви Лоу.

Досега през сезон 2012 г. при 18 изминали старта Хамилтън има 4 незавършени надпревари. В Германия и Белгия причините бяха последици от катастрофи. В Сингапур се счупи скоростна кутия, в Абу Даби – горивна помпа. Освен това пилотът имаше грижи с окачването и антиролбара в Япония и Корея, където финишира, но поведението на автомобила бе далеч от оптималното.

Дженсън Бътън е само с две отпадания досега. В Италия и при него проблемът бе с горивната помпа, а в Корея – катастрофа.

Лоу призна обаче, че в Макларън не са напълно наясно за причините за повредата при Хамилтън от Абу Даби.

Става дума за проблем в помпа, която е механичен компонент. Освен това е една и съща от десет години насам и конструкцията й изобщо не е променяна. Все още разследваме какво стана и ситуацията не е напълно ясна – обясни още той.