Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън по-бавни със секунда в средния сектор

Макларън по-бавни със секунда в средния сектор

21
0

Екипът на Макларън остана изненадан от скоростта на противниковите отбори в квалификацията за Гран при на Белгия. Шефът на тима Мартин Уитмарш обясни, че екипът не е дал достатъчно конкурентоспособен автомобил на пилотите си, на което се дължат и постигнатите времена. Състезателите на Сребърните не прескочиха втория квалификационен сегмент.

Люис Хамилтън постигна сравнително приличен баланс на колата си, но следобед нямаше механично сцепление във високоскоростните завои на средния сектор на пистата. В крайна сметка записа 12-а позиция.

– Свършихме най-доброто, което можехме – категоричен бе англичанинът. – Но това, че сме със секунда по-бавни във втората част на трасето показва истинското ниво на аероприлепяне на болида ни. Очаквахме, че няма да сме съвсем на нивото на други отбори, просто не знаехме до каква степен. Като че ли днес разбрахме.

15-и се класира съотборникът му Хейки Ковалайнен, за когото проблемите бяха съвсем същите.

– Въпреки всичко битката бе сериозно. Уверен съм, че можем да напреднем и от тези позиции. Наясно сме къде се намираме, но не падаме духом заради това. Вече показахме прогрес спрямо Силвърстоун и ще продължим да ставаме по-добри – заяви финландецът.