Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън показа как ще изглежда MCL38

Макларън показа как ще изглежда MCL38

2179
0
Макларън MCL38
снимка, Макларън

Макларън показа автомобила, който ще използва през сезон 2024 във Формула 1. Новият болид носи името MCL38 и има променена цветова схема. В Макларън се надяват да продължат доброто си представяне и да се борят за места в челото на колоната.

Макларън се придържа към традиционната си разцветка в цвят на папая. Тази година обаче по автомобила има повече черно. Миналия месец тимът разкри каква ще бъде цветовата схема на автомобила. Сега обаче бе разкрит и самия дизайн на колата

Макларън MCL38 е създаден на базата на значително подобрения MCL60. Това бе автомобил, който претърпя сериозна преработка през средата на миналия сезон. Това помогна на Ландо Норис и Оскар Пиастри да подобрят резултатите си и дори да печелят подими.

MCL38 на практика е първият автомобил, разработен изцяло под ръководството на Андреа Стела и новата техническа структура в Уокинг. Това също така е първият автомобил, тестван в новия в новия аеродинамичен тунел на Макларън.

Тази година Макларън разполага в редиците си с още опитни F1 инженери. Британският тим привлече Роб Маршал от Ред Бул и Давид Санчес от Ферари. Двамата станаха важна част от преструктурирания технически отдел на отбора.

Макларън на практика разполагаше с вторият най-бърз автомобил през по-голямата част от втората половина на сезон 2023. Целта на екипа е да пренесе тази скорост още в първите кръгове от тазгодишната кампания и да не се допускат грешките от 2023 г.

Сега Макларън се отправя към предсезонните тестове на Международната писта в Бахрейн в периода 21-23 февруари. Следващата седмица е официалното откриване на сезон 2024 в F1. Домакин на събитието отново е пистата Сахир. Днес екипът ще направи кратък шейкдаун на Силвърстоун.

„Страхотно е, че днес на Силвърстоун можем да стартираме нашия болид за сезон 2024 – MCL38. Страхотно е да видим новия си автомобил на пистата и да видим как се събират упоритата работа и отдадеността на екипа“, сподели Зак Браун.

„Фантастичното в този спорт е свързано с това колко е конкурентен. Затова трябва да останем реалисти, тъй като всеки отбор ще е постигнал напредък извън сезона.“

„Истинският тест за това дали сме направили стъпки в правилната посока ще бъде квалификацията в Бахрейн. Всички сме развълнувани да се състезаваме отново. Знаем, че ни очаква дълъг сезон и още много работа, за да гарантираме, че ще надградим напредъка, който постигнахме през 2023-та“, добави главният изпълнителен директор на Макларън.

Шефът на Макларън Андреа Стела също коментира представянето на MCL38

„Екипът е развълнуван да представи MCL38 днес и да го види за първи път на пистата. През тази година искаме да надградим инерцията от миналия сезон. Все пак оставаме реалисти със съзнанието, че всеки отбор ще е постигнал напредък и ще е намерил повече конкурентоспособност в своите автомобили“, каза Стела.

„Вече имаме всичко на мястото си от гледна точка на инфраструктурата, хората и културата. Затова продължаваме да се стремим напред и да надграждаме свършената работа, за да се върнем в челото на стартовата решетка.“

„Преди да излезем на пистата, имаме много работа за вършене, включително да изпробваме MCL38 по време на предсезонния тест в Бахрейн. Екипът свърши добра работа през зимата“, продължи шефът на Макларън. „Уверени сме, че можем да се изправим на крака, но знаем, че ни предстоят важни задачи преди началото на сезона. В автомобила има редица нововъведения. Разбира се, не всички области, на които искаме да обърнем внимание, са завършени в тази спецификация на автомобила. Тези области сега стават фокус на развитието ни през сезона, което вече е в ход.“

„Благодаря на целия екип, както на пистата, така и в MTC и MRC, за огромните усилия, които положиха, за да бъде автомобилът готов да излезе на пистата днес. Искам да изкажа благодарност и на колегите ни от Мерцедес HPP за постоянното им сътрудничество. Сега насочваме вниманието си към дългия сезон, който ни предстои. Очакваме с нетърпение тестовете в Бахрейн следващата седмица“, завърши Андреа Стела.