Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън потвърди, че прекратява партньорството си с Петробрас

Макларън потвърди, че прекратява партньорството си с Петробрас

1355
0
Ландо Норис, Макларън
снимка: Макларън

Екипът на Макларън обяви официално, че прекратява партньорството си с Петробрас. Краят на сътрудничеството идва по взаимно съгласие. Контрактът, който бе за 5 години, беше подписан в началото на 2018 г.

Още през май тази година обаче се появиха информации, че в Петробрас търсят начин да прекратят контракта си с екипа от Уокинг, който вече не бил изгоден за тях.

Тогава новият президент на страната Жаир Болсонаро заяви, че по решение на неговото правителство, петролният гигант търси начини да прекрати договора си. Това вече е факт, като засега не е ясно какви смазочни продукти ще използва Макларън от следващата година.

През тази тимът на Зак Браун е на път да си осигури 4-ото място при конструкторите. За това спомогна 7-ото и 8-ото място на Ландо Норис и Карлос Сайнц в Гран при на САЩ.

Въпреки това пилотите останаха малко разочаровани от класирането си в Остин. И двамата завършиха зад Даниел Рикиардо от Рено. Австралиецът стана 6-и и бе най-челно класиралият се пилот извън тези на водещите 3 тима. В края той бе доближен от Норис, като Ландо завърши на по-малко от половин секунда зад него.

Малко е разочароващо, защото точно Даниел завърши пред мен, каза Норис. – Рено е отборът, който ние искаме да победим. В състезанието очаквахме в Рено да са по-бързи, особено Рикиардо. Почти го изпреварихме с алтернативна стратегия с 2 спирания в бокса.

Ако имаше още 1 завой, можех да го задмина. Ако не бяха жълтите флагове (в края на обратната права заради спрялата кола на Магнусен), може би щях да имам възможност за атака.“

Сайнц пък изкара състезанието само с 1 спиране в бокса. Испанецът навакса много от изгубените позиции след инцидента с Алекс Албон на старта.