Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън предупреждават конкурентите си

Макларън предупреждават конкурентите си

87
0

Макларън предупредиха съперниците си от Ферари, че работят върху още подобрения, които ще се появят в болида им през следващите няколко състезания.###Макларън предупредиха съперниците си от Ферари, че работят върху още подобрения, които ще се появят в болида им през следващите няколко състезания.
Миналите три старта безапелационно бяха спечелени от пилотите на Сребърните стрели. Същевременно Скудерията не успява да им се противопостави и да достигне темпото, което демонстрира в началото на сезона.
Изпълнителният директор на Макларън Мартин Уитмарш заяви, че тимът му е уверен, че ще внедри още повече аеродинамични подобрения в МР4-22, за да се задържи на върха.
„Аеродинамиката все още е определящият фактор. В началото на годината започнахме с цел от 0,15 сек. подобрение на състезание и го увеличихме на 0,2 сек. на надпревара. Сега се справяме по-добре от това и гледаме напред. Имаме огромно доверие на инженерния процес – виждаме развитието незабавно на хронометъра. Направихме значителни подобрения за френската Гран при в аеродинамичния тунел и очакваме подобрената система, както и още няколко неща, които трябва да се появят”, заяви Уитмарш.
Същевременно Ферари планират да тестват подобрения за F2007 на Силвърстоун тази седмица. Вероятно освен тяхното внедряване, ще бъде променен и начинът на настройване на болида. Според италианците главната им слабост си остава скоростта по време на квалификационни обиколки.