Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън решиха да обжалват наказанието си от Унгария

Макларън решиха да обжалват наказанието си от Унгария

34
0

Екипът на Макларън все пак реши да обжалва наказанието, наложено му в събота вечер преди Гран при на Унгария. Според стюардите действията на тима бяха попречили на техния пилот Люис Хамилтън да направи последната си бърза обиколка в квалификацията. Заради това бе постановено, че те няма да получат точки за класирането при конструкторите, ако състезателите им спечелят такива. Хамилтън победи в надпреварата, а Фернандо Алонсо се класира четвърти, което означава, че на практика Сребърните стрели губят 15 точки.
Около час след наказанието Макларън информираха стюардите на Хунгароринг за намерението си да обжалват. В неделя обаче Рон Денис намекна, че отборът не е взел твърдо решение да обжалва наказанието. След неколкодневно обмисляне обаче екипът все пак реши да опита да обърне решението на стюардите. В секретариата на Международния апелативен съд е получено потвърждение от британската автомобилна федерация за обжалването на Макларън.
Междувременно стана ясно, че на 13 септември ще се състои заседанието на съда по повод случая с откраднатите от Ферари документи, намерени в дома на главния конструктор на Макларън Майк Кулън. Това се случва по искане на президента на ФИА Макс Мозли, след като Световният съвет за моторни спортове реши на 26 юли, че Макларън са виновни за притежаване на чужди документи, но не ги наказа поради липса на доказателства, че са ги използвали.