Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън с нови под и изпускателна система на Албърт парк

Макларън с нови под и изпускателна система на Албърт парк

51
0
Мартин Уитмарш

Макларън МР4-26 не е лош като конструкция автомобил и притежава сериозен потенциал, който трябва да се отключи, твърди шефът на отбора от Уокинг Мартин Уитмарш дни преди началото на състезателния уикенд за Гран при на Австралия.

Имахме някои особено креативни идеи, някои от които можеше да проработят по впечатляващ начин. В същото време обаче трябваше да са достатъчно издръжливи, за да изкарат състезателна дистанция, а честно казано някои от решенията ни не бяха такива. Затова решихме да направим малко отстъпление – призна англичанинът.

Уитмарш – както и всички останали негови колеги – не се наема в началото на сезона да преценява конкурентоспособността както на собствения си екип, така и на тези на съперниците.

Аз лично не бях доволен от представянето на колата ни по време на тестовете, но вярвам, че въвеждаме определени промени, чиято цел е да подобрят скоростта на болида със секунда спрямо темпото в предсезонните тренировки. Иначе трябва да наваксаме повече от една секунда с комплекта модификации, предвидени за австралийската Гран при. Ще сме с напълно нови под и изпускателна система. Има още куп различни компоненти, но хората ще ги видят в Австралия. Бих казал, че конструкцията ще е по-опростена спрямо досегашната. Мисля, че специално в изпускателните системи се стигна до крайност при някои болиди. Ние също имахме някои особено крайни решения, но те като че ли не бяха достатъчно добри и според мен предимствата им не отговаряха на сложността на дизайна им – разясни Мартин.

МР4-26 бе може би най-радикално различният болид от всички нови автомобили за 2011 г., но остана с най-малко километри в тестовете след поредица различни проблеми. Грижите струваха прекалено много време на екипа, така че по-нататъшни рискове с конструкцията не бяха оптималното решение. Въпреки това в Макларън бяха наясно, че трябва да променят нещо, ако искат да се състезават в челото на колоната в Мелбърн.