Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън се надява да направи стъпка напред в Маями

Макларън се надява да направи стъпка напред в Маями

556
0
Макларън MCL38
снимка, Макларън

Макларън има големи очаквания за предстоящата Гран при на Маями. Отборът от Уокинг ще представи сериозен пакет с модернизации по време на състезателния уикенд във Флорида. Целта на Макларън е да направи стъпка напред и да се утвърди като вторият по сила тим на стартовата решетка.

Макларън беше най-приятната изненада по време на Гран при на Китай. Британският отбор се представи много над очакванията, които си беше поставил. Първо Ландо Норис спечели спринтовата квалификацията. Младият британец разчете много добре променливите условия на пистата в Шанхай. В самия спринт той остана шести, след като допусна груба грешка в първата обиколка.

Норис показа отлично темпо и в самата Гран при на Китай. Пилотът на Макларън финишира втори и раздели двете коли на Ред Бул. Така той добави втори подиум към сметката си за тази година и първи на пистата в Шанхай.

Този уикенд Макларън ще представи дългоочаквания първи голям пакет с модернизации за автомобила. Тимът от Уокинг предприема известен риск заради спринтов формат на уикенда и наличието на само една тренировка за подготовка. Макларън се надява да направи прилична стъпка напред и да се откъсне от преките си конкуренти като Ферари, Мерцедес и Астън Мартин.

Макларън няма нито една победа или подиум в Маями. Тимът се надява да промени това този уикенд и да има представител на почетната стълбичка

Ландо Норис познава много добре пистата в Маями. Младият британец участва в първите две издания на надпреварата, но не спечели нито една точка. Целта на Норис този уикенд да се класира в топ 5 и да се бори за подиум.

„С нетърпение очаквам да се върна в Маями. Това е първото американско състезание за годината. Феновете тук винаги създават страхотна атмосфера“, сподели Норис.

„Имахме положително състезание в Китай и си осигурихме втория подиум за сезона. Имах време да отпразнувам с отбора в технологичния център и да прегледам данните с моите инженери преди Маями. Сигурен съм, че уикендът ще бъде предизвикателство. Това обаче не е нещо, което да не можем да преодолеем. Всички свършиха страхотна работа, за да ни поставят в добра позиция за по-нататъшно подобрение. Хайде да се състезаваме“, добави пилотът на Макларън.

Съотборникът на Норис Оскар Пиастри участва в миналогодишната Гран при на Маями. Австралиецът финишира в дъното на колоната и беше затворен с обиколка от Макс Верстапен. Сега Пиастри има по-големи очаквания за уикенда на пистата във Флорида

„Сега предстои Гран при на Маями. Наистина очаквам с нетърпение да се състезавам на американска земя за първи път през този сезон. Едва за втори път съм на тази писта, но миналата година атмосферата беше наистина страхотна. Затова съм развълнуван да я изпитам отново, особено като се има предвид, че феновете ни аплодират с пълна сила“, каза Пиастри.

„Ще бъда с нова специална каска, базирана на класическите цветове на Маями, която според мен изглежда наистина страхотно. Хареса ми енергията около събитието миналата година. Този път се вдъхнових да създам специален дизайн. Анализирахме случилото се в Китай като отбор. Прекарах известно време в симулатора още в MTC, така че нямам търпение да карам отново в САЩ“, добави пилотът на Макларън.

Ръководителят на Макларън Андреа Стела също изказа мнението си за предстоящата Гран при на Маями.

„След като демонстрирахме силно темпо в Китай, сега се отправяме към Маями, където ще се насладим на много различните изисквания на уличната писта. Това е първото от трите посещения в Америка този сезон“, каза Стела.

„Гран при на Маями е още едно натоварено събитие заради спринтовия формат. В комбинация с предизвикателния характер на пистата и потенциално по-топлото време, има както възможности, така и предизвикателства, за които екипът се подготвя. Готови сме отново да увеличим максимално представянето си и да продължим да се състезаваме в челото“, добави ръководителят на Макларън.

В началото на седмицата Макларън подписа договор с eBay. Американската платформа за онлайн търговия стана поредният партньор на британския отбор.