Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис с контузии по лицето след инцидент в Амстердам

Норис с контузии по лицето след инцидент в Амстердам

2020
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

Ландо Норис трябваше да получи медицинска помощ заради контузии по лицето вследствие на инцидент в Амстердам. Пилотът на Макларън празнувал King’s Day в нидерландската столица заедно с диджея и продуцент Мартин Гарикс. Гарикс е приятел с Макс Верстапен, както и Норис.

Информацията за контузиите на Норис не е официално потвърдена. Британските таблоиди я сглобиха от клипчета и снимки в онлайн социалните мрежи.

От видяното на снимките и анонимни източници се твърди, че Норис е порязал носа си на счупени парчета стъкло. Той е получил помощ веднага. По кадрите лицето му е увито в бинт, а Норис изглежда в добро настроение. Не става ясно как се е порязал

Партитата на Мартин Гарикс в Амстердам са прочути. Конкретната случка е от лодка, на каквито се качват множество жители на града и туристи по случай празника King’s Day. Гарикс винаги приключвал партито със заря, което не допада на част от съгражданите му.

Ландо Норис пък трябва да пътува тази седмица за Съединените щати, което през уикенда ще се проведе Гран при на Маями. Надпреварата там е първата от общо трите старта в страната. Другите са Гран при на САЩ (на Circuit of the Americas в Остин, Тексас) и Гран при на Лас Вегас. Първото състезание в световната столица на хазарта се проведе миналата година. От Формула 1 се опитаха да го изкарат успех, но не може да се твърди подобно нещо след само една надпревара. Необходим е по-дълъг период, за да се направят изводи дали най-новият F1 старт в САЩ е успешен.

Междувременно организаторите в Маями се намесиха, за да не допуснат поддръжник на Доналд Тръмп да събира дарения за него за предстоящите президентски избори в Съединените щати по време на състезателния уикенд

Стивън Уиткоф – занимаващ се с недвижими имоти нюйоркски бизнесмен – купил площ на покрива на Падок клуба за уикенда. След това предлагал достъп до него на стойност $250 000. Събраната сума възнамерявал да дари за кампанията на Тръмп.

„Набирането на средства за федерални избори очевидно нарушава условията по използването на пространството“, се казва в писмото на организаторите до Уиткоф.

В американската преса се твърди, че Тръмп възнамерявал да посети старта в Маями. Тази информация също не е потвърдена. Тръмп бе осъден наскоро за финансови измами и присъдата бе за глоба от $350 млн. Не е ясно дали е в състояние да ги плати. В момента върви друго дело – за това, че е платил на порно звездата Сторми Даниелс с пари от кампанията си за изборите през 2016 г. Тепърва ще се водят дела за откритите в имението му в Мар-а-Лаго правителствени секретни документи, както и за опити за намеса в изборите през 2020 г.