Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Накратко: Всички от Макларън се прибраха, Фитипалди и Делетрас тест пилоти в...

Накратко: Всички от Макларън се прибраха, Фитипалди и Делетрас тест пилоти в Хаас, отлагат Гудууд

686
0
Пиетро Фитипалди, Луис Делетрас
Пиетро Фитипалди и Луис Делетрас; снимка: Хаас

Екипът на Макларън оповести, че до сряда вечер всички членове на отбора са се прибрали във Великобритания. Един от тях даде положителен тест за COVID-19 и бе под карантина. 14 от общувалите с него колеги бяха в 14-дневна изолация.

„Всички хора, които бяха в изолация в Мелбърн, както и останалият с тях мениджмънт, се прибраха безопасно у дома. От името на отбора още веднъж благодаря за цялата подкрепа и благопожелания”, написа тимът в Туитър.

Пиетро Фитипалди и Луис Делетрас са официалните тест и резервни пилоти на екипа на Хаас, съобщиха от екипа

И двамата работиха на симулатор за американския тим през 2019 г. 23-годишният Фитипалди, който е внук на бразилската F1 легенда Емерсон Фитипалди, се състезава през миналия сезон в немския шампионат за туристически автомобили (DTM). Делетрас е с година по-малък от него и също е от спортна фамилия – баща му Жан-Денис Делетрас е бивш пилот от Гран при и победител в 24 часа на Льо Ман. За 2020 г. има договор с Чарус във Формула 2.

„По принцип възнамерявахме да обявим тази новина по време на уикенда за австралийската Гран при, но пандемията от COVID-19 взе превес”, коментира шефът на Хаас Гюнтер Щайнер. „Пиетро и Луис доказаха качествата си през миналата година. Работата им на симулатора без съмнение бе страхотна.”

Ежегодният Фестивал на скоростта в Гудууд бе отложен вследствие на пандемията от COVID-19

Събитието бе насрочено за 9-12 юли, но организаторите, както и мнозина други промоутъри, взеха решение да опитат да го проведат по-късно през годината.

„Искаме да изберем възможно най-добрата дата, но това ще изисква внимателно обмисляне. Скоро ще ви съобщим какво сме решили”, се казва в официалното изявление. „Най-вероятно фестивалът ще се случи в края на лятото или началото на есента. Билетите и специалните резервации ще са валидни и за новите дати.”