Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън удовлетворени от 3-то и 4-то място след проблемите със загряване на...

Макларън удовлетворени от 3-то и 4-то място след проблемите със загряване на меките гуми

44
0
Дженсън Бътън

Екипът на Макларън бе удовлетворен от постигането на трето и четвърто място (съответно на Люис Хамилтън и Дженсън Бътън) в квалификацията за Гран при на Индия след проблемите им със загряване на меките гуми.

Имахме известни грижи със софт и съответно първите ни обиколки бяха доста сложни – обясни шефът на тима Мартин Уитмарш. – Резултатът бе, че не направихме толкова бързи обиколки, колкото Ред Бул. И двамата ни пилоти обаче се справиха великолепно в конкретните обстоятелства, а и според нас имаме много добър болид за състезанието. Всъщност вчера темпото ни в дълги серии бе наистина силно. И битката утре може да се окаже по-оспорвана, отколкото някои предвиждат.

Хамилтън бе убеден, че може да гони Ред Бул в надпреварата.

На старта аз ще имам да губя далеч по-малко от Себастиан [Фетел]. Той има повече за какво да се тревожи – допълни той.

Бътън от своя страна сподели, че четвърто място не е лошо за старт.

Имахме известни проблеми да накараме меките гуми да работят, особено в първи бърз тур, така че приложих малко по-различна стратегия от останалите пилоти. По-дългата серия проработи за мен в Q2, но в Q3 балансът не беше наред. Предната част се дестабилизира с натрупването на гума по трасето. И се оказа, че обиколката ми от втората част е по-добра от тази в последната – коментира Дженсън.