Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макниш: Ауди R15 ще продължи да печели

Макниш: Ауди R15 ще продължи да печели

45
0

Алън Макниш твърди, че Ауди ще успеят да повторят историческите си успехи от 24-те часа на Льо Ман и с прототипа R15 TDI, с който ще се състезават от следващата година. Интересното тук е, че за Ауди ще има само едно състезание преди 24-те часа на Льо Ман, в което да изпитат новия си модел.

Ауди решиха да не продължават в сериите Льо Ман и американските серии Льо Ман през 2009 година и вместо това ще участват само в 12-те часа на Себринг и в 24-те часа на Ла Сарте.

И докато конкурентите от Пежо се радваха на известно предимство спрямо Ауди на Льо Ман през 2008 година и въпреки това отново загубиха, то тази година французите ще се постараят още повече срещу основния си съперник. Макниш обаче е убеден, че и новият R15 ще продължи да доминира по пистите.

„Не съм карал още колата, но причината, поради която Ауди отново ще спечелят, е, че те никога не правят нещо наполовина” – казва Макниш.

„Когато се състезават, те предоставят кола, която вече е доказано надеждна и е по-силна…”

„Ако погледнем към Пежо, определено ще трябва да направим голяма стъпка напред, тъй като те имаха предимство.”

„Но ние ги победихме благодарение на пилотите ни тази година, но догодина ще трябва да бъдем по-силни и по отношение на колите, тъй като те няма да направят една и съща грешка два пъти.”