Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макниш смята Бътън за фаворит за титлата след промяната в правилата

Макниш смята Бътън за фаворит за титлата след промяната в правилата

29
0
Дженсън Бътън

Трикратният победител в Льо Ман и бивш пилот на Тойота във Формула 1, Алън Макниш смята, че най-добре от промените в правилата през тази година ще се възползва пилотът на Макларън, Дженсън Бътън.

„Мисля, че всички промени ще помогнат на Дженсън отново да спечели титлата“, заявява Макниш в своята колонка за ВВС. „Неговият стил на управление е доста адаптивен и винаги е боравил много внимателно с педала на газта. Именно заради това на мокро или при променливи условия той излиза много по-често напред на сцената, отколкото в квалификационна обиколка. Мисля, че той най-добре ще се справи в състезанията през тази година, когато ще е много важно, как ще се изразходва горивото.

Все още продължавам да смятам, че Люис Хамилтън е пилотът, който е най-бърз в една обиколка. Ще е много интересно обаче, как той ще се справи с новите условия и предизвикателства.

Не искам да казвам нищо лошо, но смятам, че и Пастор Малдонадо ще има сериозни трудности. Той е много агресивен в работата с педала на газта и се заиграва с него много повече от останалите пилоти. Това обаче е част от неговия естествен стил.

Това е чудесно за зрителите и носи бързина в класическите условия, но при новия регламент това едва ли ще му е от полза, защото това ще повишава разхода на гориво. Пилотите с по-агресивен стил ще трябва да се адаптират към новия формат.

Подобно бе положението и при нас в състезанията за издръжливост. Моят колега Том Кристенсен например е много по-добър по отношение пестенето на гориво от мен. Разликата е може би в рамките на един процент, но подобно на Бътън той се държи много по-внимателно с техниката от останалите.“