Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макс се чуди дали не е било по-добре да изтърпи наказанието си...

Макс се чуди дали не е било по-добре да изтърпи наказанието си в Сингапур

2044
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен започна да се чуди дали не е било по-добре да изтърпи наказанието си от 5 места в решетката в предишния кръг в Сингапур. За уличното състезание на Марина Бей се смяташе, че тимът му Ред Бул има по-голям шанс да се бори за победата.

Това обаче не се случи и холандецът завърши 3-и зад двамата пилоти на Ферари. А днес в Сочи той постигна най-добро време във втората тренировка, като бе много конкурентен и в дълга серия от обиколки.

Каквото и класиране да постигне в квалификацията в Русия утре, Макс ще стартира с 5 места назад заради нерегламентирана смяна на двигателя с вътрешно горене.

„Винаги е трудно да прецениш къде да изтърпиш наказанието си, каза Верстапен. – Ако смятахме, че в Сингапур ще ни е толкова трудно, щях да го изтърпя там. Още не знаем какво се обърка там за нас.

Но не съм разочарован. Смятам, че ако в Сочи си бърз, можеш да изпревариш няколко съперника. Санкцията ми е само 5 места. Не е толкова зле. Тук колата ни работи добре, особено в последния сектор. А в първия сме конкурентни.”

Макс заяви още, че като цяло денят е бил позитивен за него. Той обясни, че в екипа са опитали някои неща по колата, които изглежда са проработили.

Другият пилот на „биковете” Алекс Албон остана едва 10-и във втората сесия. Освен това той за малко не предизвика инцидент с Люис Хамилтън, който идваше на пълна газ зад него. Ситуацията между двамата можете да видите тук.