Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макс Верстапен: Имах проблеми с недозавиването

Макс Верстапен: Имах проблеми с недозавиването

1132
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен завърши на трета позиция в квалификацията за Гран при на Айфел във F1. Пилотът на Ред Бул сподели, че изпитвал проблеми с недозавиване и целта му е да бъде на подиума в неделната надпревара.

„Изпитвах проблеми с недозавиването на колата. Новите компоненти по болида работиха добре. Температурите бяха много ниски и това оказа влияние върху представянето ми. Имах проблеми с прегряване и лиспва на сцепление в гумите по време на  квалификацията. Не мисля, че сме достатъчно близо до Мерцедес  Като цяло съм доволен от представянето си днес. Ще видим какво ще стане в утрешната надревара и се надявам да запиша добър резултат“, заяви Верстапен. 

Другият пилот на Ред Бул Алекс Албон е доволен от петото място в квалификацията.

„Шарл направи невероятна обиколка. За съжаление не можах да се класирам на втора редица до Макс. Имахме само една тренировка и все още не можем да настроим колата по най-добрия начин. Надявам се времето на Нюбургринг да е подходящо за провеждане на надпреварата. Сегашният състезателен уикенд излгежда все едно е от F2 или F3. Надявам се на добро класиране в утрешната надпревара“, заяви Албон.