Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макс Верстапен: Мерцедес бяха прекалено бързи днес

Макс Верстапен: Мерцедес бяха прекалено бързи днес

1523
0
Верстапен Спа
Макс Верстапен, снимка Ред Бул

Макс Верстапен не е доволен от представянето си в днешната Гран при на Белгия. Пилотът на Ред Бул завърши на трета позиция, но в нито един момент не бе заплаха за състезателите на Мерцедес. Определи надпреварата като не много вълнуваща за неговия тим.

„Знаех, че Мерцедес ще са много бързи днес. Имах проблеми с гумите и това пречеше на скорстта на болида. Не мисля че представянето ни е много специално. Имам и други подиуми на тази писта, така че станалото днес не е нещо невероятно“, сподели Макс Верстапен след края на състезанието.
„От тима ми предложиха да сменя гуми в края на надпреварата, но тогава щях да съм зад Рикиардо. Не исках да загубя мястото на подиума“, обобщи пилотът на Ред Бул.


Според Алекс Албон Рено са били много по-бързи от очакваното.

„Медиум гумите не бяха правилния избор за мен. Темпото ми със софт бе добро, но нямах идея дали това ще е достатъчно за да съм пред пилотите на Рено“, сподели Албон.
„В края на състезанието гумите ми загубиха сцепление. Трябваше да натискам много, за да се боря с Рикиардо и Окон и нямах скоростта на Верстапен“, завърши тайнландският пилот.