Начало Списание Макс Верстапен – новата звезда на F1

Макс Верстапен – новата звезда на F1

56
0

17-годишният Макс Верстапен прави наистина невероятно впечатление във Формула 1. Клишетата, че това е новият Сена, Шумахер и т.н. може и да са изтъркани, но в случая на Макс изглеждат основателни, защото младежът е наистина забележителен. Прави състезания като най-големите в историята на спорта в началото на своя път в Гран при.
Макс е обладан от същата амбиция, а талантът му е безспорен.
В ексклузивно интервю за този брой на нашето списание младият пилот споделя своя мироглед, а той напълно потвърждава прогнозите за голям успех. Личи същата отдаденост на каузата, до маниакалните размери, които имаше при хора като Аертон Сена и Михаел Шумахер.
Връщаме се назад в годините и към бащата на Верстапен – Йос, чийто горчив опит всъщност днес помага на младежа.
През изминалия месец обаче вниманието във Формула 1 бе концентрирано не толкова върху младия холандец, а по-скоро върху един друг талант, за съжаление изгубен – Жул Бианки. Неговата смърт ни върна пък реалността, че каквото и да се променя, Формула 1 остава един опасен спорт и тези момчета все така рискуват своя млад живот.
В състезанията през юли доминацията на Мерцедес не изглеждаше така солидна както в месеците от началото на шампионата. Но въпреки победата на Фетел и Ферари в Унгария се видяха и доста слабости в работата им на Силвърстоун и развитието на техниката отново е сред важните ни теми.
Провалът в стратегията на Уилямс пък вероятно ги лиши от успеха у дома, а това е друг проблем пред нашето внимание, с поглед към историята му.
Формула 1 е жив организъм и отново, каквото и да се случва, тя не спира да се обновява и развива, а половин година преди към нея да се присъедини един напълно нов тим – поглеждаме към него и проекта, който е повече от интересен, на индустриалеца Джийн Хаас и опитния Гюнтер Щайнер.
Извън Гран при отново хвърляме поглед към серия от нови модели и технологии, както свързани със спорта, така и с бъдещето на колите като цяло. Преглеждаме традиционно случилото се в нашия спорт и световните ралита преди най-важната част от тези шампионати в началото на есента.

Списанието може да четете в електронен вариант на сайта www.e-spisanie.com