Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макс Верстапен: Нямахме достатъчно скорост

Макс Верстапен: Нямахме достатъчно скорост

3176
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен финишира на втора позиция в състезанието за Гран при на Испания. Нидерландецът изпревари Хамилтън на старта и бе лидер в голяма част от надпреварата. Въпреки това Ред Бул бяха стратегически победени от Мерцедес, след като Хамилтън изпревари Макс няколко тура преди финала. След това Верстапен мина пред бокса за нов комплект гуми софт, с които записа най-бързата обиколка.

„В един момент очаквах това да се случи.  Бях много бърз с меките гуми и завъртях най-бързата обиколка. Когато Люис ме изпревари разбрах, че всичко е приключило. Затова реших да спечеля още една точка. Нямахме достатъчно скорост за да се бори за победата. Имах проблеми с износването на гумите медиум. Също така трафикът оказа голямо влияние“, сподели Верстапен.

„Резултатът от днешната надпревара показва, че не сме там, където искаме. Все още е видимо изоставането ни от Мерцедес. Разбира се, те са много силни на тази писта и ние направихме стъпка напред, но очевидно не е достатъчна. Ако искаме да спечелим титлата трябва да сме конкурентни на всяко трасе“, завърши Макс Верстапен.

Другият пилот на Ред Бул Серхио Перес завърши на пета позиция. Мексиканецът имаше проблеми с колата през целия състезателен уикенд и води дълга битка с Даниел Рикиардо, преди да го изпревари.

„Стартът ми бе много добър. За съжаление загубих много време зад Даниел Рикиардо и унищожих своите гуми. Въпреки това успях да мина пред него и спечелих ценни точки“, обясни Перес.