Начало Избрани Maкс Верстапен показа каската, с която ще защитава титлата през сезон 2022

Maкс Верстапен показа каската, с която ще защитава титлата през сезон 2022

2496
0
Maкс Верстапен
Maкс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен показа каската, с която ще защитава световната си титла през сезон 2022 в F1. Световният шампион разкри редица промени, които са направени в дизайна на каската в чест на триумфа му в шампионата.

Верстапен спечели първата си световна титла след много противоречив финал на Гран при на Абу Даби. Пилотът на Ред Бул смени своите гуми след като на пистата излезе кола за сигурност. Веднага след рестарта на надпреварата Макс изпревари безпроблемно Люис в последната обиколка, което му донесе победата в шампионата. Въпреки протестите на Мерцедес, нидерландецът запази своята титла.

Основният цвят на състезателния шлем на Верстапен остава бял. Орнаментите по нея, включително и лъвската глава ще бъдат оцветени в златист цвят, вместо досегашния червен.

Освен това той ще премахне номер 33, с който се състезава от началото на кариерата си във Формула 1. Тази година Макс ще използва шампионския номер едно, който е запазен за първенеца във всеки един шампионат. Също така той поиска да бъде добавена звезда към задната част на каската му. Това трябва да служи като постоянно напомняне за неговия триумф през 2021.

Звездата на Ред Бул заяви малко след финала на състезанието в Абу Даби, че се състезава с номер едно на своя болид.

„Да, ще го използвам. Колко пъти може да направиш това? Не знам, може да е е единственият път в моя живот, в който да се състезавам с него. Това е най-добрият номер. Определено искам да го сложа на колата за 2022“, сподели Верстапен.

По този начин за пръв път от сезон 2014 насам ще има болид, на когото ще има цифрата 1. Последният случай бе на Себастиан Фетел, който спечели четвъртата си световна титла през 2013.