Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макс Верстапен с още едно наказание

Макс Верстапен с още едно наказание

44
0

Макс Верстапен ще получи допълнително наказание – преминаване през бокса в утрешната Гран при на Италия на Монца. Според стюардите колата му е била пусната на пистата в опасно състояние. Явно в бокса в бързината (заради смяна на двигател) не бяха затегнали добре капака на двигателя в задната част и по време на единствената си бърза обиколка в края на първата третина на квалификацията огромни парчета и елементи от него се разхвърчаха на пистата.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно в първите 3 обиколки от надпреварата. Пилотът на Торо Росо и без това по всяка вероятност ще стартира последен в решетката заради обща санкция от 30 места назад в стартовата решетка за смяна на двигатели и елементи от задвижващата система.

„Според мен само 50% от корпуса на колата беше затегнат с болтове, заяви относно случката Верстапен. – Защото механиците смятаха, че ще издържи, тъй като е много здрав. Но мисля, че имаше твърде много вибрации на излизане от бокса. Мисля, че въпреки потеглянето ми от дъното на решетката нашето състезателно темпо е много силно. Мисля, че сме близо до Заубер и Лотус. Трябва да направя добър старт и да бъда на трасето когато другите правят грешки.