Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маля: Благодарим на Нико, беше радост за нас да работим заедно

Маля: Благодарим на Нико, беше радост за нас да работим заедно

112
0
Виджай Маля
Виджай Маля; снимка: Форс Индия

Днес сутринта стана ясно, че Нико Хюлкенберг сменя Форс Индия със Заубер. Германецът, който направи своя първи сезон през 2010 г. за екипа на Уилямс, а после беше тест пилот във Форс Индия, преди отново да запише пълен сезон с екипа на Виджай Маля през този сезон. Както и в предишните си появявания на пистата Нико отново не остави никакво съмнение за огромния талант, който притежава, оставяйки в сянка смятания за една от най-големите надежди в последните години – съотборника му Пол ди Реста.

„За нас бе голяма радост да работим с Нико в последните няколко години“, заяви Виджай Маля след официалното известие за преминаването на Хюлкенберг в Заубер. „Още през 2010 г. ние видяхме в него една от звездите на бъдещето и за нас бе удоволствие да видим, как се разви талантът му.“

Индиецът призна, че е искал да задържи германецът, но определена опция от неговия договор, свързана с класирането при конструкторите и разговор на четири очи са позволили на „Хълк“ да напусне в посока „Швейцария“.

„Нико свърши чудесна работа за нас, както и Пол и помогна на отбора да събере ценни точки в класирането при конструкторите. Искаме да му благодарим за цялата работа, която свърши за нас и да му пожелаем всичко хубаво за бъдещето. Сигурни сме, че той ще прояви познатата решителност в последните три състезания за сезона.“

За момента Форс Индия не е потвърдил нито един пилот за следващата година. Все пак се очаква, че Пол ди Реста ще запази мястото си, а като възможни негови съотборници се смятат Адриян Сутил, Себастиен Буеми или Хайме Алгерсуари.