Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малдонадо изпуснал мястото в Заубер заради липса на финанси

Малдонадо изпуснал мястото в Заубер заради липса на финанси

33
0
Пастор Малдонадо

Шампионът в GP2 сериите за тази година – Пастор Малдонадо, се надяваше да успее да се добере до мястото в Заубер  за догодина, но бе изпреварен от вицешампиона в сериите – Серхио Перез, който вчера бе официално обявен за пилот на швейцарския отбор през 2011-та.

Малдонадо е подкрепян от венецуелската петролна компания PDSVA, а мениджърът му Никола Тод проведе няколко срещи с Петер Заубер, като по този повод с швейцареца се срещна дори и президентът на Венецуела – Уго Чавес. Но в крайна сметка дори и всичко това се оказа недостатъчно, за да успее Малдонадо да се пребори със спонсорите на Перез – Телмекс.

Имайки предвид сложната финансова ситуация на отбора си обаче, Петер Заубер очевидно не е имал голям избор и е приел предложението на Телмекс, които според слуховете ще наливат по 30 милиона евро на година в тима.

„Всичко беше показано на масата – моя опит и израстването ми като пилот, това, че съм готов за Ф1 и детайли относно това, което можем да инвестираме. PDSVA имат много важна роля в нашия проект и аз знам, че пакетът ни е много добър.

Но знам също и че не бях сам в битката за мястото в Заубер. В играта имаше хора с много баласт, който да наклони везните“, заяви Малдонадо пред бразилския журналист Ливио Оричио.