Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малдонадо: Напускането ми на Ф1 дойде като гръм от ясно небе

Малдонадо: Напускането ми на Ф1 дойде като гръм от ясно небе

41
0

Пастор Малдонадо призна, че напускането на Формула 1 за 2016 г. му е дошло като гръм от ясно небе. Венецуелецът имаше подписан договор с екипа на Лотус за новия сезон, но след смяната на собствеността и закупуването на тима от Рено нещата се промениха.

Неговият контракт беше прекратен след като основният спонсор на пилота PDVSA – петролната компания на Венецуела и френският концерн не постигнаха споразумение за ново сътрудничество. Така Малдонадо остана без място в решетката, като все пак заяви, че се надява да се върне в Гран при през 2017 г.

„Нямаше ясно споразумение между двете страни и ситуацията се разви за часове, призна Пастор пред Аутоспринт. – Останах без спонсор в тима и останалото дойде като резултат. Беше като гръм от ясно небе.”

Малдонадо не пожела да разкрие повече подробности около случая, но се предполага, че заради световния срив на цената на петрола от PDVSA са отказали да продължат да плаща досегашните 30 милиона евро на сезон на тима от Енстън, а освен това са се забавили с последните плащания.

„Имаше конкретни сериозни проблеми, каза още венецуелецът. – Още не съм ги разбрал и мисля само за алтернативни начини да продължа да се състезавам. PDVSA свърши страхотна работа досега, като помогна и на други пилоти, като Ернесто Хосе Висо и Самин Гомес. Подпомагаше състезатели и в други спортове.”