Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малдонадо обеща да мисли повече

Малдонадо обеща да мисли повече

39
0
Пастор Малдонадо

Пастор Малдонадо обеща да обмисля повече действията си в конкретни ситуации във Формула 1, след като в Белгия бе наказан за пореден път. Венецуелецът отнесе две санкции на Спа, които ще го пратят 10 места назад на стартовата решетка на Монца.

Пилотът на Уилямс има общо 7 наказания в 12-те старта до момента, а освен това не е спечелил и точка от победата си в Испания през май досега. Всичко това като че ли е накарало Малдонадо да си даде сметка за случващото се, тъй като на Монца той заяви, че ще мисли повече зад волана.

В момента много ме наказват – призна Пастор. – Трябва да направим нещо, за да не ходя толкова често при стюардите. Ще дам най-доброто от себе си, за да намеря решение. Някои от инцидентите ми не бяха такива, че да доведат до разследване от стюардите. Но наистина ще се постарая да не се забърквам в каквото и да е. В същото време ще се опитам да продължа да карам на максимум – допълни той.

Агресията на венецуелеца е най-обсъжданата черта от проявленията на характера му на пистата. Той самият смята, че трябва да положи усилия, за да я овладее:

Някои харесват тази моя характеристика, други не. Тя обаче трябва да се използва в подходящите моменти. Трудно е да промениш моментално едно или друго от начина си на управление. Необходимо е да мисля повече, да преценявам ситуациите, в които се намирам с автомобила. Не съм особено щастлив от наказанията от Белгия, но трябва да се примиря с тях. За щастие Монца е бързо трасе, а ние имаме чудесна максимална скорост – каза още Малдонадо.

Венецуелецът отбеляза също така, че на италианската писта изпреварванията са по-лесни, отколкото на други трасета в календара. Той е наясно и че трябва отново да започне да взима точки:

– Изтървахме доста точки този сезон. Време е да се справим. Повтарям: най-важното е да стоя далеч от стюардите, след това да карам моето си състезание и резултатите ще дойдат. Водя тима и е необходимо да намеря отговор на проблемите.