Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малдонадо отрича да има проблеми със спонсорите PDVSA

Малдонадо отрича да има проблеми със спонсорите PDVSA

50
0
Пастор Малдонадо

Пилотът на Лотус Пастор Малдонадо отрече да има проблеми със спонсорите PDVSA.

Венецуелската петролна компания финансира отдавна кариерата на състезателя. Наскоро обаче спортният министър на страната Антонио Алварес заяви, че няма да даде и долар повече за автомобилен спорт.

Малдонадо настоя, че Алварес е политик и няма нищо общо с PDVSA и тяхното спонсорство.

Ситуацията бе съвършено същата и миналата година, а аз съм тук. Мисля, че всеки път, когато има вълнения във Венецуела, нещо се случва и т.н., го свързвате с мен. Имам предвид, че не спортният министър ме подкрепя. Министерството спонсорираше множество пилоти преди. Миналата година имаше огромно влияние върху историята на моторспорта у нас, тъй като повечето от тези състезатели крадяха пари от правителството. Освен това PDVSA не са мой спонсор, а такъв на отбора. Не съм напълно наясно каква е ситуацията помежду им. Най-добре да питате екипа и хората в компанията. Иначе аз работя с тях вече повече от 10 години и отношенията ни са чудесни. Не виждам причина да ги прекратяваме. Но ако те спрат, то това ще е тяхно решение – заяви Пастор в Монако.

Малдонадо е с най-добрия спонсорски пакет от всички пилоти в падока на F1. Само миналата година PDVSA платиха допълнителни $25 млн. на Уилямс, за да бъде той освободен да подпише с Лотус.

Изгубих PDVSA като личен спонсор, когато спечелих шампионата в GP2 – каза още венецуелецът. – Сега те ме следват, където и да отида. Но не спортното министерство, а компанията подкрепя F1.

Малдонадо се ползваше с личните протекции на покойния вече президент на родината си Уго Чавес. Политическата обстановка в страната все още е нестабилна.