Начало Други Малдонадо печели, бърз Арабаджиев бе наказан

Малдонадо печели, бърз Арабаджиев бе наказан

43
0

Основното състезание в GP2 на пистата във Валенсия беше изпъстрено с инциденти от началото до края. Първо на старта 10 болида отпаднаха, след като станаха две отделни мелета. За съжаление стюардите на пистата решиха, че виновен за едно е българския пилот Владимир Арабаджиев заедно с чеха Йозеф Крал.

След първата обиколка излезе колата за сигурност. Серджо Перез водеше пред Малдонадо и Бианки. Арабаджиев се бе придвижил в средата на колоната. Бианки успя да изпревари Малдонадо веднага след влизането на колата за сигурност, след което застигна и изпревари Перез. Давиде Валсеки се опита да направи същото срещу мексиканеца, но го завъртя и така Малдонадо се озова втори зад Бианки. След няколко обиколки гумите на Пастор Малдонадо бяха в по-добро състояние и той изпревари Жул Бианки.

Венецуелеца успя да увеличи преднината си пред Бианки до 8 секунди на финала, трети завърши съотборника на Бианки Сам Бърд. Арабаджиев от своя страна след контактите от първата обиколка показваше солидно темпо и успя да запише най-бърза обиколка на само 1.1 секунда от най-доброто време в състезанието постигната от Пастор Малдонадо.

За съжаление обиколка преди финала стандартните за отбора на Колони технически проблеми отново се появиха и двигателя на българина изпуши. Все пак той бе класиран 13-ти на обиколка зад победителя, но в утрешното спринтово състезание ще получи 10 места наказание заради предизвикване на инцидента на старта.

Най-опасния и куриозен инцидент в състезанието обаче бе предизвикан от механиците на Колони. Италианците забравиха задния крик на колата на Алберто Валерио. Колони не спряха бразилеца за да откачат крика, както е прието, а той беше оставен да продължи. Зад Валерио бе Серджо Перез, крика се откачи в 4-ти завой и се размаза в една от камерите. За щастие той не удари нито Перез, нито оператора, но заради тази много опасна ситуация Колони ще бъдат солено глобени.

Утрешното спринтово състезание ще бъде от 11:35 по ТВ+.

  • ТАГОВЕ
  • GP2