Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малдонадо: Петото място е възможно

Малдонадо: Петото място е възможно

40
0

Пастор Малдонадо заяви след края на днешния първи ден тренировки в Австрия, че най-голямото предизвикателство е било да се адаптират настройките на колата към промените на пистата. Те били изключително големи в хода на изпитанията и променяли сериозно поведението на Лотус E23.

Пистата еволюира изключително много в течение на деня, сцеплението стана много по-добро и се променяха постоянно местата за спиране, възможната скорост в завоите – обясни Пастор, според когото и утре този процес ще продължи, като ще е изключително важна реакцията в хода на квалификацията.

Разликите ще са изключително малки и всичко ще има значение – прогнозира Малдонадо. Според него, ако успеят да направят добре всичко, той и Ромен Грожан ще могат да се борят и с пилотите на Уилямс, както утре така и в неделя.

Мерцедес са ясни, но и Ферари са много преди нас този уикенд – бе откровен венецуелецът. – За нас, пето място би било реално най-добрия възможен резултат, но ще е много трудно.

Малдонадо бе категоричен още, че тук Лотус има по-голям шанс отколкото в предишните състезания не само заради дългите прави и задвижващата система на Мерцедес, но и заради няколкото бързи завоя на трасето, където той  се чувствал отлично, а колата стояла добре.

Харесвам тази писта и наистина имаме по-добър шанс, защото тук няма просто изтегляне от бавни шикани, както бе в Монреал – описа още пистата Пастор. – И тук износването на задните гуми ще е определящо за скоростта и стратегията, но тук то има малко по-различен характер, защото налични са и странични натоварвания.

Пак в тази връзка Малдонадо обясни, че наистина дори и най-меките гуми на Пирели са достатъчно твърди този сезон, за да издържат състезание само с едно спиране в бокса, но и два стопа са възможен избор.