Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малдонадо търси по-добро място от това в Уилямс

Малдонадо търси по-добро място от това в Уилямс

31
0
Пастор Малдонадо

Пастор Малдонадо обяви, че си търси по-добро място от това в Уилямс за следващия сезон във Формула 1. Венецуелецът води преговори за оставането си в отбора от Гроув поне за още година, но обмисля и други варианти.

27-годишният венецуелец спечели 4 точки в Гран при на Япония миналия уикенд – първото му класиране в топ 10 от победата в Испания насам. За 15-те старта до момента той има само още една носеща актив позиция: пак осмо място в Гран при на Китай. Така след изминаване на ¾ от шампионата е с 33 точки (25 от тях за успеха на пистата Каталуния) и е 15-ти в класирането на пилотите.

В момента имам шанс да отида и в друг отбор, но обмислям и оставането тук (в Уилямс). Все още обаче е твърде рано – коментира Малдонадо. – Отборът обикновено потвърждава пилотите си в края на сезона. Сега още разговаряме, преговаряме. Атмосферата е чудесна за мен, те са доволни от представянето ми, но във Формула – както всички знаем – нещата могат да се променят за ден. Трудно е да се каже какво ще стане преди останалите екипи да кажат кой ще кара за тях. Аз лично трябва да продължа да натискам и да печеля още точки.

Малдонадо е с най-големия спонсорски принос от всички пилоти в падока. Той е подкрепян от венецуелската петролна компания PDVSA и според непотвърдена информация парите, които идват в Уилямс благодарение на подкрепата им за Пастор, възлизат на 55 млн. долара.

Междувременно Уго Чавес спечели президентските избори във Венецуела, побеждавайки представителя на обединената опозиция Енрике Каприлес с 54% от вота. Това ще е четвърти мандат (шестгодишен) за него начело на държавата и се смята, че е добър знак за оставането на Малдонадо във Формула 1. Самият Пастор твърди, че политическите му възгледи са социалистически и подкрепя Чавес. Той се превърна на практика в национален герой след победата си в Гран при на Испания и подкрепата на PDVSA засега изглежда ще продължи.