Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малдонадо: Ударих стената заради износените гуми

Малдонадо: Ударих стената заради износените гуми

52
0
Пастор Малдонадо

Пилотът на Уилямс Пастор Малдонадо обясни глупавата си грешка във втората свободна тренировка с прекомерното износване на своите гуми. Венецуелецът се завъртя при влизането в бокса и разби носа на своя болид в предпазната стена.

Пастор Малдонадо (Уилямс, 11-и):

– Днешният ден мина добре. Болидът изглежда конкурентен и имам добро предчувствие. Има място за подобрение от моя страна и в работата по болида, но сме позитивно настроени за утре. Завъртането ми и ударът в стената станаха, защото гумите ми бяха прекалено износени.

Рубенс Барикело (Уилямс, 12-и):

– Покрихме програмата си. Всичко мина добре, но все още има някои неща по настройките, които трябва да уточним преди събота. Точно сега не съм напълно доволен от баланса на болида, но завършихме добре дългите серии.

Хайме Алгерсуари (Торо Росо, 10-и):

– Записахме добър брой обиколки с добър резултат във втората тренировка, след като направихме много подобрения спрямо сутринта. Трябва да останем фокусирани над състезанието, това ще бъде нашият приоритет, освен ако времето не ни предложи някаква промяна. Както и очаквахме износването на гумите ще играе ключова роля на Сепанг, затова ще се концентрираме над подобряване на представянето ни в дългите серии и работата на задните гуми. Доволен съм от подобренията за деня, но трябва да вложа още малко от себе си. С горещината се свиква, важното е да пиеш много течности.

Себастиен Буеми (Торо Росо, 18-и):

– Карах само във втората сесия и тя не премина много добре, въпреки че събрахме много данни за дългите и къси серии. На пистата не успях да събера цялостното си представяне както трябва – в евентуалната ми най-бърза обиколка с меките гуми беше развят жълт флаг, така че резултатът не отразява реалното ми темпо. Не трябва да се правят прибързани заключения за гумите. Те може да направят някои промени, но не очаквам генерално разместване в колоната.