Начало Картинг Манолов, Драгинов и Мишинков с победи в 9-ия кръг на Лаута

Манолов, Драгинов и Мишинков с победи в 9-ия кръг на Лаута

212
0

Миналата неделя се проведе 9-ият последен кръг от Летния любителски шампионат на картинг писта Лаута. 15 пилота премериха сили в състезанието Sprint Cup и се бориха за място на почетната стълбичката в клас Master и Pro.

В клас Master (Суперфинал А) първото място взе Мартин Манолов, второто Атанас Милинич, а местата на подиума допълни Цветомир Маринов.

Подиумът в клас Master

Клас Pro (Суперфинал B) победител стана Никола Драгинов, следван от Мариян Харизанов и Рангел Рангелов.

Подиумът в клас Pro

В клас Junior 10 деца премериха сили в състезанието. Победата безапелационно взе Делян Мишинков, който направи и най-бърза обиколка и взе общо 53 точки.

Максимилян Колев и Данаил Варсано след оспорвана битка завършиха с равен брой точки 33. По-предна позиция в полуфиналите класира на второ място Колев. 4-и остана Цветелин Цонев, който също с по-добро класиране от полуфинала е пред Георги Илиев.

В генералното класиране продължава да води Мишинков, пред Колев и Цонев, като последният е най-челно класиралия се дебютант за сезона на Лаута към момента.

Подиумът в клас Junior

Според бащата на Варсано – Мартин, за Данаил това състезание е било за тренировка и забавление. Той вече е водач за световните Sodi серии. И най-вероятно ще представя България на финалите в Дубай.

Предстои да бъдат обявени финалистите за големия финал на Лаута в класовете Junior, Master и Pro, който ще се проведе на 16 ноември.