Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маркионе може да бъде освободен от позициите си във Ферари и Фиат...

Маркионе може да бъде освободен от позициите си във Ферари и Фиат съвсем скоро

58
0
Серджо Маркионе

Серджо Маркионе може да бъде освободен от позициите си на президент на Ферари и изпълнителен директор на Фиат още тази вечер на среща на борда на директорите на италианския производител.

Босът отдавна обяви, че ще напусне позициите си към края на тази година, но здравословни проблеми, причинени от скорошна операция на рамото му, може и да ускорят нещата и негов заместник да бъде избран в близките дни.

Според информация на Automotive News Europe, които се позовават на добре осведомени източници, бордът се събира тази вечер, за да обсъди възможните заместници на Маркионе.

По отношение на позицията му във Фиат, се смята, че има 4-има кандидати. Това са Алфредо Алтавила, който е оперативен директор на Фиат-Крайслер за Европа, Африка и Средни Изток (EMEA), Ричард Палмър (финансов директор в компанията), Пиетро Горлиер, който е изпълнителен директор на Манети Марели и Майк Мейнли – шеф на бранда Jeep, който е под шампката на Фиат-Крайслер.

За мястото му на изпълнителен директор на Ферари фаворит за заместник на Маркионе е членът на борда на бивш председател на Филип Морис Луис Кери Камилери. Джон Елкан пък е смятан за основен кандидат за президентския пост в Скудерията.

Напускането на Маркионе може да има сериозни последствия върху тима на Ферари във Формула 1. Именно Серджо на няколко пъти през последните месеци заплаши, че отборът може да напусне F1, ако спортът не се развива в правилната посока по отношение на правилата и технологиите.