Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маркионе вече не е президент на Ферари, обявиха заместника му

Маркионе вече не е президент на Ферари, обявиха заместника му

66
0
Джон Елкан,Серджо Маркионе

Серджо Маркионе бе официално освободен от позициите си на президент на Ферари и изпълнителен директор на Фиат-Крайслер тази вечер на среща на борда на директорите на италианския производител.

Босът отдавна обяви, че ще напусне позициите си към края на тази година, но здравословни проблеми, причинени от усложнения след скорошна операция на рамото му, наложиха по-ранното му освобождаване и назначаването на негови заместници.

На срещата беше предложено Майк Менли, който е шеф на бранда Jeep, да заеме поста на Маркионе като изпълнителен директор на Фиат. Това ще бъде дискутирано на следващата среща на борда, а дотогава Менли ще изпълнява функциите на Маркионе.

Що се отнася до Ферари, бе обявено, че мястото му на президент ще бъде заето от Джон Елкан, който досега беше шеф на надзорния съвет на Фиат-Крайслер. 

Елкан ще предложи на акционерите Луис Кери Камилери, който е бивш председател на Филип Морис, да бъде назначен за изпълнителен директор на Ферари. Преди да бъде одобрен формално, Камилери ще изпълнява функциите, свързани с тази длъжност.

Маркионе стана президент на Ферари през септември 2014 г., когато замени заемащия дълги години поста Лука ди Монтедземоло.