Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маркионе окуражен от последните предложения на Либърти за промени по двигателите

Маркионе окуражен от последните предложения на Либърти за промени по двигателите

62
0
Серджо Маркионе

Президентът на Ферари Серджо Маркионе заяви, че е окуражен от последните предложения на Либърти Медия за промени в задвижващите системи след 2020 г. Той обаче каза, че заплахата на Скудерията да напусне F1 остава, преди да види какво ще бъде прието окончателно.

В уикенда за Гран при на Бахрейн собственици разкриха плановете за промени в спорта от 2021 г. Предвижда се моторите да останат 1.6-литрови, V6, хибридни, но вече бе системата MGU-H и със стандартизиране на някои елементи с цел намаляване на разходите.

„Окуражен съм от промяната на отношението, което виждаме от Либърти що се отнася до измененията, които се предвиждат за 2021 г., каза Маркионе. – Може би най-голямата индикация е признанието, че регулациите за задвижващите системи трябва да отразяват естеството на спорта. Не може да спрем развитието на двигателите, само за да имаме нови производители в F1.”

Друга част от промените от 2021 г. предвиждат налагане на таван на бюджетите от 150 млн. долара и по-справедливо разпределение на приходиte, което да доведе до по-голяма конкуренция в спорта. Освен това самите задвижващи системи трябва да станат по-евтини за производство. Първото не се приема добре от Мерцедес, които смятат, че този лимит за момента не е постижим.

„Смятам, че имаме добра основа да започнем смислени разговори, каза още Маркионе. – Надявам се да разрешим всички неща до края на тази година по един или друг начин. Важното е да не пипаме естественото техническо развитие на моторите. Трябва да продължим да работим с Либърти и ФИА, за да постигнем разумно равновесие. Ако не можем, ние просто ще напуснем.”