Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Екълстоун направи много хора богати, включително и нас

Марко: Екълстоун направи много хора богати, включително и нас

37
0
Бърни Екълстоун,Ники Лауда,Хелмут Марко

Главният съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко заяви, че доскорошният бос на F1 Бърни Екълстоун е направим много хора в този спорт богати, включително и неговият тим. Британският милиардер бе освободен от позицията си, а на негово място като изпълнителен директор застана Чейс Кери. Така след близо 40 години Екълстоун вече няма да участва в управлението на Формула 1.

По думите на Марко, Бърни има огромен принос спортът да се превърне в това, което е днес. „Той направи глобално шоу от нищото, направи много хора богати, включително и нас, заяви Марко пред австрийското издание Salzburger Nachrichten. – Но ние сме наясно с областите на спорта, в които има проблеми. Мисля, че много неща могат да бъдат направени в краткосрочен план. Спортът трябва да бъде по-открит.”

Спортният директор на Ред Бул Кристиян Хорнер пък смята, че Екълстоун има какво още да даде на спорта в бъдеще, въпреки че вече няма да го управлява. Бърни ще бъде с титлата почетен президент, като Хорнер се надява, че новите босове, водени от Кери, ще използват опита и познанията на британеца.

„Бърни е уникален индивид. F1 е това, което е днес, заради него, каза Хорнер пред BBC. – Той изгради бизнеса, договори невероятни сделки, независимо дали става въпрос за състезание в Русия, Гран при на Сингапур или други исторически надпревари. Затова мисля, че той потенциално има много какво да предложи. Надявам се, че в първите няколко години новите шефове ще се възползват от неговия опит.”

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф пък заяви, че смяната на Екълстоун бележи края на една ера и началото на нова такава. Австриецът приветства идването на новите шефове. „Те са експерти в своите области, заяви Волф пред DPA. – Рос Браун познава добре F1, а Шон Брачес знае всичко за комерсиалната страна на нещата. Следователно това са все добри новини за нас.”