Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мария де Вилота загуби дясното си око вследствие на катастрофата

Мария де Вилота загуби дясното си око вследствие на катастрофата

56
0
Мария де Вилота

Тест пилотът на тима на Маруся във Формула 1 Мария де Вилота загуби дясното си око вследствие на катастрофата си вчера по време на проби на летище Дъксфорд във Великобритания. Испанката все още е в критично, но стабилно състояние.

Мария е претърпяла изключително дълга операция в болница Аденбрукс в Кеймбридж. Процедурата е започнала вчера следобед и е приключила тази сутрин. Информацията за окото й бе потвърдена от отбора.

Благодарни сме за медицинските грижи, полагани за Мария и семейството й би искало да благодари на неврологичния и пластичен хирургически екипи – казва шефът на тима Джон Буут в изявление. – С огромно съжаление обаче трябва да съобщя, че вследствие на получените контузии Мария е загубила дясното си око. Нейното оздравяване е най-сериозният приоритет в момента. Семейството й е при нея в болницата, а ние правим всичко възможно, за да ги подкрепим. Молим за търпение и разбиране по отношение на информацията за състоянието на Мария. Ще предоставим допълнителни данни, когато е подходящо и с мисъл за семейството й.

Буут благодари също така на бързата помощ от Дъксфорд. Що се отнася до катастрофата, то е започнал цялостен анализ на ситуацията и работата по разследването продължава.