Начало Рали “Марина Диневи” ще е домакин на второто поредно Суперкар рали “Свети...

“Марина Диневи” ще е домакин на второто поредно Суперкар рали “Свети Влас 2008”

523
0

За втора поредна година най-луксозното яхтено пристанище у нас – Марина Диневи в Свети Влас – ще събере любителите на високите скорости. В рамките на три дни – от 5 до 7 септември 2008 г. ще се проведе второто Суперкар рали “Свети Влас 2008” с организатори “Диневи Груп”, “Нептун Мотор Спорт” и АСК на СБА-Варна.

Ралито е предназначено само за серийни спортни автомобили с кубатура на двигателя над 2800 куб.см. В него няма да се допускат лимузини, джипове и професионални състезателни коли. Екипажите ще се състоят от двама пълнолетни участници, като водачът задължително е с валидно свидетелство за управление на МПС, а колата със застраховка “Гражданска отговорност”.

Близо 20 суперлуксозни спортни автомобили ще се съберат на 5 септември в 11,00 ч. на Старт-Финала – Марина Диневи в Свети Влас. Състезанието ще се проведе по отворени за движение пътища при спазване на закона за движение по пътищата. Тази година обаче маршрутът е удължен и включва и международна спирка – румънският курорт Мамая. Националното трасе Свети Влас – Варна – Мамая – Балчик – Зл.пясъци – Шумен -В.Търново – София – Стара Загора – Сливен – Бургас – Свети Влас е разделено на сектори чрез контролни пунктове за преминаване /наричани часови контроли/.
Ралито ще се проведе на три етапа:
І етап – включва трасе с дължина 373.1 км. и две изпитания за класиране /точна езда/ – преминаване на определено разстояние за точно определено време с точно определена скорост
ІІ етап – включва трасе с дължина 476 км и две изпитания за класиране /точна езда/
ІІІ етап – включва трасе с дължина 496 км и едно изпитание за класиране / писта „Дракон” – движение на затворена писта с леви и десни завои с дължина 1300 м /.

Класирането се извършва на базата на получените резултати след сумиране на всички наказателни секунди получени от даден екипаж. При равенство на общия брой наказателни секунди на по-предно място ще се класира екипажът, постигнал по-добри резултати от изпитанията за класиране.
Победителите в Суперкар рали “Свети Влас 2008” ще бъдат обявени и наградени по време на заключителен коктейл на 7 септември 2008 г. в ресторант “Адмирал” на Марина Диневи – Свети Влас. Те ще получат купи и грамоти.