Начало MotoGP News Марини с най-добро време след първите две тренировки в Индия

Марини с най-добро време след първите две тренировки в Индия

99
0
Лука Марини
Лука Марини, снимка VR46 Racing Team

Лука Марини завърши с най-добро време след първите две тренировки в Индия. Пилотът на VR46 записа обиколка за 1:44.782 мин. Втори на само 8 хилядни финишира Хорхе Мартин (Прамак Дукати). Трети на 51 хилядни от времето на Марини остана Алейш Еспаргаро с Априлия.

Индия приема кръг №13 за сезон 2023 в световния шампионат по мотоциклетизъм на ФИМ. Домакин на събитието е пистата Буд Интернешънъл. Трасето дебютира в календара на MotoGP, след като е открито през 2011 г. Преди това Буд е била домакин на три старта от F1. Настоящата конфигурация на трасето в Индия е 5.01 км и включва общо 13 завоя.

Организирането на старта в Индия бе доста проблемно за Дорна и месните промоутъри. В крайна сметка всички пилоти получиха визи и пристигнаха на трасето навреме за началото на рейс уикенд

Времето преди началото на първата тренировка в Индия беше сухо и горещо. Температурата на въздуха бе 34 градуса, а тази на асфалта- 44. Влажността бе около 70 %, но въпреки това вероятността за валежи бе малка. Тъй като Буд е напълно нова писта за MotoGP, днешните тренировъчни сесии бяха по 70 мин.

Безеки даде най-добро време в първата тренировка за Гран при на Индия. Състезателят на VR46 Дукати бе следван от Марк Маркес, Байндър, Раул Фернандес и Винялес. Марини даде седмо време, докато Баная бе 15-т. Куартараро пък имаше технически проблем в своята Ямаха.

Условията във втората тренировка в Индия леко се подобриха. Температурата на въздуха бе 37 градуса, а тази на асфалта- 37. Трасето отново бе напълно сухо.

Марини даде най-добро време във втората тренировка в Индия. Пилотът на VR46 Дукати показа отлична скорост и си гарантира участие в Q2 на пистата Буд Интернешънъл. Втори и трети се класираха Мартин и Еспаргаро.

Четвърти завърши Марк Маркес (Хонда), следван от Марко Безеки (VR46 Дукати) и Маверик Виянлес (Априлия). Седмото място бе за действащият световен шампион Франческо Баная с Дукати. Директно участие в Q2 в Индия си гарантираха още Фабио Куартараро (Ямаха), Йохан Зарко (Прамак Дукати) и Жоан Мир (Хонда).