Начало MotoGP News Марини също остава част от VR46 Дукати

Марини също остава част от VR46 Дукати

117
0
Лука Марини
Лука Марини, снимка VR46 Racing Team

Лука Марини също остава част от VR46 Дукати. Италианецът удължи договора с отбора на Валентино Роси. Марини ще продължи да си партнира със своя сънародник Марко Безеки.

Марини прави дебюта си в световния шампионат по мотоциклетизъм на ФИМ през 2013 г. Три години по-късно той се присъединява към средния клас Moto2 с екипа на Forward Racing. През 2018 г. Марини подписва с отбора на своя полубрат Валентино Роси и печели първия си успех в средния клас в края на същата година

Италианецът продължава да подобрява представянето си в следващите две кампании и записва още няколко успеха. През 2020 г. Марини става вицешампион в клас Moto2, като е изпреварен единствено от Енеа Бастианини.

Марини се прехвърля в клас MotoGP през 2021 г. Италианецът кара за екипа на Авинтия Дукати заедно с Бастианини. За разлика от своя сънародник, Марини носи цветовете на VR46.

26-годишният състезател изживява доста трудна първа година в кралския клас. В нея той печели само 41 точки и остава едва 19-ти в крайното класиране.

Миналата година Марини се прехвърля в отбора на Валентино Роси и си партнира заедно с Марко Безеки. Въпреки повечето опит, той е победен от по-младия си съотборник. Марини все пак постига известен напредък в сравнение с новобранската си кампания.

Марини направи сериозна крачка напред от началото на годината. Италианецът финишира втори в надпреварата на пистата в Остин. Освен това той намира място в челната десетка във всичко останали завършени състезания.

Днес официално бе обявено, че Марини остава част от екипа на VR46 Дукати за поне още един сезон. Така екипът на Роси запазва пилотския си състав за трети пореден сезон

„Оставането ми в тима на VR46 Дукати и през 2024 г. за мен е въпрос на доверие в една много сплотена работна група, която вярва в мен от много години. Като отбор ще направим всичко възможно, за да постигнем целите си през следващия сезон“, сподели Марини.

„Благодаря не само на Вале, Усио и Пабло, но и на целия технически екип, който подкрепя мен и Дукати. Искаме да бъдем сред главните герои на сезон 2024 и да се борим за шампионата при пилотите и отборите. Това със сигурност е една истинска амбиция“, добави състезателят на VR46 Дукати.

„Съставът ни за 2024 г. е напълно завършен. Мнохо съм щастлив, че потвърдихме и двамата си състезатели. Удължаването на договора на Лука с още една година означава голям стимул за увереност за всички в екипа. Ние сме една солидна работна група, създадена преди две години с подкрепата на Дукати. Постигаме невероятни резултати благодарение на ангажираността на всички, включително и на нашите партньори. Лука вече е стабилен участник в шампионата на MotoGP, винаги е сред първите. Сигурен съм, че ще може да получи много удовлетворение в бъдеще“, каза мениджърът на VR46 Дукати Пабло Нието.