Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марио Андрети отговори на Марко: Вариантите за купуване на съществуващ отбор са...

Марио Андрети отговори на Марко: Вариантите за купуване на съществуващ отбор са вече изчерпани

2508
0
Марио Андрети
Марио Андрети; снимка: Индикар

Фамилията Андрети все още чака резултатите от процеса, който ФИА започна в началото на 2023 г. за присъединяване на нови отбори към Формула 1. Проектът на Майкъл Андрети, който е известен отдавна, упорито търси начин да влезе в спорта. Самият той неколкократно разказа, че се е опитвал неведнъж да купи вече съществуващ Гран при отбор, но не е успял. Това изобщо не попречи на Хелмут Марко да даде съвет, който бе Андрети да купи Алпин. Френският тим потъна в хаос, след като на практика цялото висше ръководство на екипа бе уволнено преди Гран при на Белгия. Този път не Майкъл, а лично Марио Андрети отговори. Световният шампион във Формула 1 за 1978 г. заяви пред racingnews365.com същото, което повтаря и синът му: че шансове за купуване на вече участващ в шампионата тим няма.

„Очевидно е, че сме отворени за всякакви възможности. Но честно казано, вариантите за купуване на съществуващ отбор са вече изчерпани“, сподели Марио Андрети

„Ние продължаваме според процеса и се стараем да изпълним всички изисквания. Досега сме дали всичко и нещата са в техните ръце. В момента просто чакаме, но би трябвало скоро да научим нещо“, продължи живата легенда на автомобилния спорт.

„Няма специфичен срок. Казаха ни, че можем да очакваме решение в началото на септември. Първоначално целта ни бе участие през 2024 г. С проточването на процеса обаче 2025-та стана по-възможният вариант. Сега работим с цел участие тогава“, допълни Марио Андрети.

Отново бе засегнат въпросът за това кои евентуално ще са пилотите на новия отбор във Формула 1. Собствениците на търговските права на спорта Либърти Медия имат огромно желание да увеличат интереса към Гран при в Съединените щати. В календара вече има три надпревари в страната – в Маями, Остин и Лас Вегас. Смята се обаче, че интересът ще е значително по-сериозен ако има американски пилот, който да се бори в предната част на колоната. В момента Логан Сарджънт, който е в Уилямс, не успява да предизвика особено внимание.

„Мога да кажа със сигурност, че единият състезател в отбора ще е американец, а другият – опитен пилот“, посочи Марио Андрети.

„Това решение няма да бъде взето просто така. То е част от цялостния проект, но първо трябва да се изчака официалният резултат от процеса“, добави той.